Snimanje i mastering

Sam koncept studija je trenutno najmoderniji koncept jer integrira u sebi najbolje od analognog i najbolje od digitalnog.
Za pohranjivanje audio zapisa i editiranje koristimo digitalne prednosti, no za kvalitetnu obradu zvuka i sumiranje kanala koristimo analognu tehniku.
Shadow Hills Summing Preamp je uređaj koji vrhunski sumira zvuk svih audio kanala u stereo signal. Zvuk mu je na razini najkvalitetnijih miks pulteva ikada napravljenih.
Štoviše, u miksu možete birati da li želite zvuk API, NEVE ili DeMedio Custom LA miks pulta, što daje neponovljivu mogućnost različitosti.
Za Stereo master koristimo također Shadow Hills Mastering Compresor koji isto tako u sebi sadrži 3 vrste navedenog zvuka uz dodatnu mogućnost izbora između OPTO i VCA vrste kompresije zvuka.


Snimanje

Studio koristi Digidesign Pro tools Hard disk recording system.
Sampling frekvencija od 44.1-192 khz.

Preko sto audio kanala u mixu nisu rijetkost i ovaj sistem bez ikakvih problema ispunjava svoju zadaću. Mikrofonska pretpojačala su najkvalitetnija koja se mogu kupiti i kvalitetnija su od ulaznih kanala najskupljih miks pulteva. Pokrivaju cijeli spektar: od najčistijih do koloriranih i cijevnih (koristimo isključivo Telefunken i Mullard cijevi).

Isto tako izbor mikrofona zadovoljava i najaudiofilnije zahtjeve umjetnika; (Brauner VM-1S), kolorirani (Neumann U-67, Neumann U-64, AKG C-24 i C-28) i ribbon (Royer 121, Bang&Olafssen- RCA ribbon) mikrofoni.

Reakcije pjevača koji prvi puta pristupaju takvim mikrofonskim "audio specijalitetima" su fenomalne. Kad se tome u audio lanac spoje Equalizeri kao Manley Massive Passive ili Great River EQ-2 NV zajedno sa kompresorima/limiterima tipa Urei 1176 ili Manley VARI MU ili ELOP, ili pak Rupert Neve Designs comp... itd., glazbeni doživljaj je uistinu jedinstven.

Takodjer u slučaju da cijeli bend želi snimati odjednom, nitko neće dobiti drugorazredno pretpojačalo ili mikrofon.

Za sve ima dovoljno resursa i kanala.

Isto tako vršimo snimanja i na terenu najkvalitetnijom opremom.
Kada pročitamo u tisku i sl. da je neki domaći band ili pjevač otišao snimati CD u inozemstvo znamo da nije čuo za studio "Ivančica". Kod nas bi dobio sigurno bolji tretman, kvalitetniju uslugu i prošao bi gotovo dvostruko jeftinije.

Mastering

Možemo garantirati da ćemo poboljšati/unaprijediti svaku snimku koju dobijemo za mastering zbog izuzetne preciznosti slušanja u studiju.

Veliki dio mastering produkcije u SAD-u se koristi uslugama Manley uredjaja, napose VARI MU kompresora i Massive Passive Equalizera.
Pretpostavljate zašto???

Isto vrijedi za TC electronic System 6000 uredjaj koji ima neprocjenjivu vrijednost kod finaliziranja audio zapisa i odredjivanja širine i dubine snimke.

Reverbi, delay i plate programi u stereo i 5.1 surround formatu pripadaju samom vrhu svjetske ponude zajedno sa Eventide Orville multichannel uredjajem, na kojem niti jedan efekt koji zamislimo nije nemoguće postići.
George Massenburg Eq software koji je opcionalan na System 6000 nudi vrhunsku equalizaciju i filtriranje, takodjer i u 5.1 surround formatu.


ivancicastudio.com © 2006. - 2008. Hosted by adpgroup.hr | izrada web stranica: Točka web dizajn
e-mail: info@ivancicastudio.com, tel. 385(0)98256551